Tengo El Tango

“Onze naam is veelzeggend en biedt bovendien een leuke woordspeling”, zegt pianiste Anke Steenbeke. Samen met zangeres Paola Marquez en bandoneonist Rein De Vos vormt zij het trio ‘Tengo El Tango’. Steenbeke raakte na haar studie als klassieke pianiste geïnspireerd door het karakter van de Argentijnse tangomuziek. ,,Het raakte me omdat het zulke pure muziek is. Aanvankelijk kende ik enkel het repertoire van Piazzolla, maar er zijn nog veel meer inspirerende componisten en arrangeurs. Bijvoorbeeld een pianist als Carlos Garica. Hij speelt met zoveel gevoel. Dat zou ik ook willen bereiken”, zegt Steenbeke.

Mengeling

Zij laat weten dat er voor zaterdagavond beslist ook nummers van Astor Piazzolla op de speellijst staan, maar ook minder bekend tango repertoire. ,,We brengen een afwisselend programma om de mensen kennis te laten maken met een breder aspect van de tango. We spelen een mengeling van klassieke tango’s en folklore. Er komen ook een aantal instrumentale nummers aan bod.”

Bandoneonist Rein De Vos kan kort zijn over zijn passie voor dit genre: ,,Als ik Argentijnse tango speel, komt het recht uit mijn ziel.” Zangeres Paola Marquez is vooral bekend als Colombiaanse jazzdiva, maar manifesteert ook een bijna tastbare bevlogenheid in haar zang bij tango.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *